Bir devir resmen kapandı: Yurt dışından alışverişte yeni dönem

Yurt dışından posta ya da kargo aracılığıyla yapılan alışverişlerde geçerli olan 30 euroluk gümrük muafiyeti uygulaması sona ererek yürürlüğe girdi.

Bir devir resmen kapandı: Yurt dışından alışverişte yeni dönem

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt dışından posta veya kargo aracılığıyla yapılan bireysel alışverişlere ilişkin gümrük muafiyeti uygulamasında önemli bir değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, uzun süredir geçerli olan 30 avroya kadar gümrüksüz alışveriş hakkı sona erdi.

NTV’nin aktardığı bilgilere göre, söz konusu limit Ocak ayında alınan kararla kaldırılmıştı ve bu karar bugün itibarıyla resmen uygulanmaya başlandı.

Bu düzenlemeyle birlikte, yurt dışından yapılan gümrüksüz alışveriş dönemi kapandı.

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'ın 30 Ocak 2026'da imzaladığı ve yayımlanan genelgesinde ise 6 Şubat 2026 tarihinden itibaren MODEL muafiyet koduyla yurtdışından gelen ve 30 euro sınırını geçmeyen ürünler için belirli şartları taşıması halinde Basitleştirilmiş Gümrük Beyannamesi kapsamında ithalat yapılabilecek. 

Bir devir resmen kapandı: Yurt dışından alışverişte yeni dönem

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.